DOMAČA ŠUNKA

Dimljena Domača Šunka

Velikonočna dimljena domača šunka je sezonski izdelek, ki spada v skupino pol trajnih prekajenih izdelkov. Narejena je ročno na tradicionalen način iz svinskega stegna. Dimljena domača šunka je dimljena z bukovimi drvmi v posebni dimni komori in kasneje sušena na gorskem zraku.
Prašiči so vzrejeni v Sloveniji pri rejcih, ki  sami pridelujejo svojo krmo za živali. Živali se med rejo prosto gibljejo. Živali imajo zelo kakovostno meso. Za vsako žival je zagotovljena 100% sledljivost v izdelku.

Poznanih je veliko vrst domačih šunk. Vsaka dežela ima svoje posebnosti.
Zdrava, uravnotežena prehrana z nizko vsebnostjo maščob, nasičenih maščobnih kislin, zmerne količine soli in holesterola in z veliko prehranskimi vlaknami je eden izmed osnovnih ukrepov za preprečevanje oziroma zmanjševanje dejavnikov tveganja za obolenja srca in ožilja. Tega se zavedamo tudi v Mesninah Bajec zato smo v svojo ponudbo vključili izdelke, ki jim je Društvo za zdravje srca in ožilja podelil znak varovalnih živil - znak »Varuje zdravje«.

Rok uporabe: cca 30 dni.

Šunko je potrebo kuhati (1 kg cca 1 uro). Čas kuhanja se prilagaja glede na težo šunke.
Pri kuhanju ni potrebno dodajati začimb.

Lahko pa se jo tudi speče v pečici.

Pakiranje: cca 500g.

varovana_zivila_certifikat.thumb-74x75

Comments are closed.