DOMAČA SUHA KLOBASA

Domača suha klobasa je trajen suhomesnati izdelek, ki spada  v skupino zašpiljenih klobas.

Narejena je na tradicionalen način po tradicionalnem receptu iz svinjskega mesa in naravnih začimb, morske soli brez konzervansov. Prva zgodovinska pričevanja o izdelavi domače suhe klobase segajo v 17 stoletje. Beseda klobasa govori o nabasanem klobčiču mesa. Domača suha klobasa je del kulturne dediščine. Je v naravnem ovoju. Dimlena je z bukovimi drvmi v posebni dimni komori in kasneje sušena na gorskem zraku. Pujski so vzrejeni v Sloveniji pri rejcih, ki  sami pridelujejo svojo krmo za živali. Pujski se med rejo prosto gibljejo. Pujski imajo zelo kakovostno meso. Za vsako žival je zagotovljena 100% sledljivost v izdelku. Domače suhe klobase ni potrebno kuhati.

Rok uporabe: trajna mesnina

Pakiranje po dve ali  štiri polovičke. (vakumirano)

Pakiranje: cca 450g

Comments are closed.