DOMAČA SUHA SALAMA

Domača suha salama je suhomesnati izdelek, ki spada  v skupino trajnih mesnih izdelkov.

Domača suha salama je narejena na tradicionalen način iz svinjskega mesa in naravnih začimb brez uporabe konzervansov. Izdelana je v naravnem ovoju. Suhe mesnine so tradicionalno Domača suha salama je dimljena z bukovimi drvmi v posebni dimni komori in kasneje sušena na gorskem zraku. S sušenjem izdelek dobi prijetno domačo aromo in trajno uporabo. Narejena je iz slovenskega mesa najvišje kakovosti. Pujski so vzrejeni v Sloveniji pri rejcih, ki sami pridelujejo svojo krmo za živali. Živali se med rejo prosto gibljejo zato imajo zelo kakovostno meso. Za vsako žival je zagotovljena 100 % sledljivost v izdelku. Aroma vonj in okus sta odvisna od vrste mesa. Kot klasično sušene klobase (46. člen Pravilnika o kakovosti mesnih izdelkov, 2004) se lahko poimenuje izdelke, izdelane brez pospeševalcev zorenja (GDL, starterske kulture), proces sušenja/zorenja je klasičen (počasen) pri nizkih temperaturah (12 do 16 °C). Lahko so dimljene ali nedimljene in poraščene s plemenito plesnijo. Pri izdelavi uporabljamo le najkakovostnejše domače začimbe kot so salamur, česen, lovorjev list, brinove jagode, poper. V naših izdelkih nikoli ne boste našli: GSO, soje, glutena, laktoze, umetnih barvil ali konzervansov in umetnih arom, ojačevalcev okusa, pospeševalcev zorenja, ipd.
Domače suhe salame ni potrebno kuhati.

Rok uporabe: trajna mesnina

Način pakiranja: vsebuje celo salamo ali polovico salame.

Teža: cca 600g ali cca 300g.

Comments are closed.