DOMAČA ŠUNKA

Velikonočna Domača dimljena šunka je sezonski izdelek, ki spada v skupino pol trajnih prekajenih izdelkov. Narejena je na tradicionalen način iz svinskega mesa. Šunka je dimljena na klasičen način po starem kmečkem izročilu in sicer tako da je najprej dimljena v posebni komori z bukovimi drvmi in kasneje sušena na gorskem zraku.
Pujski so vzrejeni v Sloveniji pri rejcih, ki  sami pridelujejo svojo krmo za živali. Pujski se med rejo prosto gibljejo. Pujski imajo zelo kakovostno meso. Za vsako žival je zagotovljena 100% sledljivost v izdelku. Izdelek je domač izdelek brez glutena, laktoze in drugih primesi.

Rok uporabe je cca 30 dni.

Šunko je potrebo kuhati (1 kg cca 1 uro). Pri kuhanju ni potrebno dodajati začimb.

Lahko pa se jo tudi speče v pečici.

Normalno pakiranje tehta cca 500g.

Mesnine kupite v spletni trgovini...

Comments are closed.