POLITIKA ZASEBNOSTI

 • Avtorske pravice

  S to spletno stranjo upravlja podjetje Mesnine Bajec. Vsebine, objavljene na spletnih straneh, so last Mesnin Bajec zato se morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Mesnine Bajec si pridržuje pravico do sprememb vsebin.

  Pridržki

  Mesnine Bajec na svojih spletnih straneh zagotavljajo točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, vendar za njihovo točnost, celovitost, kot tudi za škodo, ki bi nastajala iz njene uporabe, ne prevzema nikakršne odgovornosti. Mesnine Bajec ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki bi jih povzročila uporaba informacij iz teh spletnih straneh. Mesnine Bajec ne prevzemajo nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom prenesli preko spletnih strani.  Mesnine Bajec niso odgovorne za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

  Kaj so piškoti?

  Piškot je datoteka, ki shrani določene podatke s spletnih strani. Spletna mesta piškote  shranijo v napravah uporabnikov, s katerimi leti dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškoti omogočajo spletnim stranem prepoznavanje ali je uporabnik že obiskal določeno spletno mesto, pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posameznim nastavitvam. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik -
  Z brskalnikom je mogoče shranjevanje piškotov omejiti ali onemogočiti.

  Zakaj so piškoti potrebni?

  Piškoti so potrebni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.  Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotov.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijazno uporabniku. Razlogov za uporabo piškotov je več.  Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

  O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijske pooblaščenke, ki jih najdete tukaj.
   Piškoti, ki jih uporabljamo na spletni strani, ne zbirajo osebnih podatkov s katerimi bi vas bilo mogoče prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo le boljše delovanje spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so pomembne  za obiskovalce.

  Soglasje

  Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi ob nakupu ali pošiljanju sporočil,  obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
  Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o  klikih na povezave. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani Mesnin Bajec na spletni naročilnici  kliknete »pošlji«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev  oz odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od Mesnin Bajec oz. preko elektronske pošte na naslov: [email protected]
  V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

  Priglasitev

  Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto lahko uporabi piškote na računalniku ali mobilni napravi.

  Čas hrambe osebnih podatkov

  Mesnine Bajec hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (obvestilo o nakupu, dobavnica račun, novice, idr ), na katere ste se prijavili oz. naročili ob nakupu v spletni trgovini. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani Mesnin Bajec se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu Mesnin Bajec blokirali in vaših podatkov ne bomo več uporabljali za te namene.
  Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, Mesnine Bajec izbrišemo osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.
  .