Domača pečenica

Domača pečenica je sezonski izdelek, ki spada v kategorijo svežih zašpiljenih klobas.

Narejena je na tradicionalen način iz svinjskega mesa in naravnih začimb brez konzervansov. Je v naravnem ovoju.  Pečenica je rahlo prekajena sveža klobasa. Dimi se  na tradicionalen način v dimni komori z dimom iz bukovih drv. Pečenica vsebuje sol, poper, muškatni orešček, čebulo, idr. Pujski so vzrejeni v Sloveniji pri rejcih, ki  sami pridelujejo svojo krmo za živali. Pujski se med rejo prosto gibljejo. Pujski imajo zelo kakovostno meso. Za vsako žival je zagotovljena 100% sledljivost v izdelku. Domača pečenica spada med presne mesnine, kar pomeni, da jo je potrebno pred uporabo toplotno obdelati. Običajno se kuha cca 5 min nato pa se peče v pečici tudi cca 5-10 min. Pripravi se lahko tudi samo na žaru.

Rok uporabe je cca 30 dni.

Pečenico se kot jed lahko pripravlja pečeno na žaru ali praženo.

Pakiranje vsebuje: dve pečenici.

Teža: cca 500g.

 

Comments are closed.